Home /
Eerste thuisoverwinning is binnen
;

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Almonte uit Eindhoven op het programma. Na de verlies partij van twee weken geleden voor eigen publiek hadden de mannen uit Venray wat goed te maken. Opvallende naam bij Jumpers was die van Peter Hoeijmakers die zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelde. Afwezige bij Jumpers waren Maarten Wijnen […]

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Almonte uit Eindhoven op het programma. Na de verlies partij van twee weken geleden voor eigen publiek hadden de mannen uit Venray wat goed te maken. Opvallende naam bij Jumpers was die van Peter Hoeijmakers die zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelde. Afwezige bij Jumpers waren Maarten Wijnen (andere verplichting) en Justin Gommans (geblesseerd).

Door het niet komen opdagen van de scheidsrechters begon de wedstrijd een kwartier later dan gepland. Het waren coach Sinpat Kapriloglu en voorzitter Mirko Antheunisse die ervoor zorgde dat de wedstrijd toch door kon gaan.

Jumpers begon slecht aan de wedstrijd en de mannen uit Venray hadden het vizier totaal niet op scherp. Na een paar minuten keek de thuisploeg al tegen een achterstand aan en was het Maarten Steffers die met twee scores zorgde dat deze achterstand minimaal bleef. Een time-out, waarin Jumpers het vizier weer op scherp moest krijgen, kreeg het tegengestelde effect. Het waren de mannen uit Eindhoven die de voorsprong uitbreide tot acht punten. (11-19)

Het tweede kwart begon Jumpers, met een teruggekeerde Peter Hoeijmakers, beter aan de wedstrijd en de achterstand werd teruggebracht naar twee punten. Vervolgens was het Almonte dat met onder andere twee driepunters weer de leiding nam. De laatste paar minuten kreeg Jumpers de overhand en bracht de achterstand weer terug tot drie punten. Ruststand: 27-30.

Na rust was het Jumpers dat de wedstrijd na zich toe trok. Mede door twee scores van Steffan Claessens en één driepunter van Claudio Mendes nam Jumpers een voorsprong van elf punten. Almonte kwam nog één keer terug maar dit kwart werd duidelijk gewonnen door Jumpers. (49-37)

In het laatste kwart kwam Jumpers niet meer in gevaar en was het langzaam de voorsprong aan het vergroten. In dit kwart waren het Denny Janssen en Ralf Claessens die hun naam ook op het scoringsformulier gingen zetten. Daarnaast was het Peter Hoeijmakers die met acht punten in dit kwart wou laten zien dat die terug was. Eindstand: 68-45.

Topscoorders: Peter Hoeijmakers 19 punten, Dirk Laurense 16 punten, Jorik Wulterkens en Maarten Steffers beide 6 punten.

Volgende wedstrijd is zaterdag 6 oktober om 13:30 uur in sporthal de Wetteling.