Home /
Eerste thuisnederlaag Jumpers
;

Eerste thuisnederlaag Jumpers

Afgelopen zaterdag verloren de heren van Jumpers hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Achilles uit Nuenen. Afwezigen bij Jumpers waren Thomas Hermsen en Justin Gommans. Het eerste kwart waren beide teams aan elkaar gewaagd en het spel ging dan ook flink op en neer. In dit kwart werd er door beide teams dan ook […]

Afgelopen zaterdag verloren de heren van Jumpers hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Achilles uit Nuenen. Afwezigen bij Jumpers waren Thomas Hermsen en Justin Gommans.
Het eerste kwart waren beide teams aan elkaar gewaagd en het spel ging dan ook flink op en neer. In dit kwart werd er door beide teams dan ook veel gescoord. Bij Jumpers waren het Dirk Laurense en Peter Hoeijmakers die met 9 en 7 punten in het eerste kwart het voortouw namen. (22-21)

Achilles begon het tweede kwart beter en na één minuut stonden de bezoekers voor met vier punten. Vervolgens was het Peter Hoeijmakers die met 7 punten ervoor zorgde dat Jumpers weer terug in de race kwam. Het resterende kwart was het Jumpers die de leiding over de wedstrijd begon te nemen. Opvallend aan kant van Jumpers en wat ze mede later in de wedstrijd ging opbreken was dat grotendeels de scores bij Jumpers van slechts twee personen af kwamen. Rustand: (50-42)

Na rust was het Achilles die controle over de wedstrijd nam. Zo makkelijk als Jumpers voor rust scoorde zo moeilijk ging het na rust. In het derde kwart maakte Jumpers dan ook maar acht punten en liet het maar liefst 26 punten toe. (58-68)

Het vierde kwart verliep niet veel anders dan het derde kwart. Jumpers liet teveel scores toe en het kwam zelf maar moeizaam tot scoren. In dit kwart moest Dirk Laurense gaan vanwege andere verplichtingen en viel Peter Hoeijmakers ook nog geblesseerd uit.

Eindstand: (65-92)

“Na vandaag is het weer duidelijk voor ons dat er nog flink getraind moet worden. De verdediging stond na rust niet goed en meer jongens zullen moeten zorgen dat ze op het scorebord komen. Daarnaast moeten we goed gaan kijken naar ons wisselbeleid om ervoor te zorgen dat iedereen optimaal kan presteren.” Dirk Laurense.

Topscoorders: Peter Hoeijmakers 25 punten, Dirk Laurense 23 punten.