Home /
Eerste punten binnen voor Jumpers’76
;

Eerste punten binnen voor Jumpers’76

Afgelopen zaterdag speelde Jumpers de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Om half twee ’s middags vertrokken de heren naar Sittard toe om te spelen tegen BC Bumpers. Enige afwezige waren Moustafa Baidouri die aan het genieten is van zijn vakantie en Justin Gommans (geblesseerd) maar daarentegen was Roy Lucassen weer terug van een blessure. Na […]

Afgelopen zaterdag speelde Jumpers de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Om half twee ’s middags vertrokken de heren naar Sittard toe om te spelen tegen BC Bumpers. Enige afwezige waren Moustafa Baidouri die aan het genieten is van zijn vakantie en Justin Gommans (geblesseerd) maar daarentegen was Roy Lucassen weer terug van een blessure.

Na de slechte wedstrijd van vorige week hadden de mannen van Jumpers wat goed te maken. Beide teams begonnen goed aan de wedstrijd en waren erg aan elkaar gewaagd. Na vijf minuten spelen was het verschil dan ook nog maar één punt. Hierna begon Jumpers de leiding te pakken, met een sterk spelende Jorik Wulterkens en een mooie and-one van Maarten Steffers, en een paar minuten later was de voorsprong uitgebreid naar elf punten. Bumpers gaf zich nog niet gewonnen en bracht de achterstand terug tot vijf punten. (17-22)

Het tweede kwart ging Bumpers meer gebruik maken van hun lengte en hier hadden de mannen uit Venray net als vorige week veel moeite mee. Het waren Claudio Mendes, met een mooie score, en Roy Lucassen met een driepunter die Jumpers nog in de wedstrijd hielden. Toch was het Bumpers dat bij rust de voorsprong pakte. Ruststand: 39-33.

Jumpers begon, met Maarten Wijnen voorop in de strijd, na rust een stuk feller aan de wedstrijd en kwam terug tot één punt. De laatste score van dit kwart was voor Bumpers maar Jumpers begon ondanks het lengte verschil steeds meer grip te krijgen op het spel van de thuisploeg. (49-46)

Het laatste kwart was er eentje om nooit meer te vergeten. Bij Jumpers was het Jorik Wulterkens die met een driepunter de stand gelijk trok tot 49-49. Vervolgens om de spanning er in te houden scoorde de teams om de beurt totdat Bumpers in foutenlast kwam. Hierdoor werd de voorsprong, door twee rake vrij worpen van Dirk Laurense, uitgebreid naar vier punten(55-59). Bumpers nam hierop een time-out en de mannen uit Venray wisten dat ze de wedstrijd in eigen handen hadden. Met nog negen seconden op de klok scoorde Bumpers een driepunter waardoor het verschil weer terug was naar één punt. (58-59) Nu was het Jumpers dat de time-out pakte en was het doel om de wedstrijd uit te spelen wetende dat Bumpers een fout moest maken om de klok weer stil te zetten. Met nog drie seconden op de klok maakte Bumpers inderdaad de fout op Wouter Oosterbeek die hiermee twee vrij worpen kreeg. Wouter schoot de eerste erin en de tweede ging mis maar met nog 3 seconden was het voor Bumpers te laat om tot een scoren tot komen en Jumpers heeft de eerste punten binnen. Eindstand: 58-60.

Topscoorders: Dirk Laurense 16 punten, Jorik Wulterkens 13 punten, Maarten Wijnen 10 punten.