Home /
Eerste overwinning Jumpers U14
;

Eerste overwinning Jumpers U14

Afgelopen zondag ging het team van Jumpers U14 naar Venlo toe om de eerste punten binnen te slepen. Het team bestond uit; Seth Goumans, Spiro Dijkmans, Arda Kilic, Diem vd Bosch, Alperen Dag, Bram Cuppen en Stacey Bierstekers. Door de afwezigheid van coach Roy Lucassen was Dirk Laurense meegegaan om het team te coachen. Jumpers […]

Afgelopen zondag ging het team van Jumpers U14 naar Venlo toe om de eerste punten binnen te slepen. Het team bestond uit; Seth Goumans, Spiro Dijkmans, Arda Kilic, Diem vd Bosch, Alperen Dag, Bram Cuppen en Stacey Bierstekers. Door de afwezigheid van coach Roy Lucassen was Dirk Laurense meegegaan om het team te coachen.

Jumpers begon goed aan de wedstrijd en vanaf minuut 1 was duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Toch had Jumpers in het eerste kwart een time-out nodig om de verdediging op orde te zetten en in de aanval goed gebruik moesten maken van het grote veld. Het team uit Venray begon steeds beter te spelen maar miste teveel open kansen waardoor ze er zelf voor zorgde dat ze tegen een achterstand aankeken. Het was Arda Kilic die met zijn scores zorgde dat de achterstand beperkt bleef. (10-6)

Het tweede kwart ging gelijk op totdat ook Spiro Dijkmans zich met de score ging bemoeien. Mede door vier punten van Spiro kwam Jumpers op gelijke hoogte met Venlo. Ruststand: 18-18.

In de rust werd besproken dat als Jumpers de wedstrijd wil winnen dat het feller in de verdediging moet zijn en in de aanval geconcentreerd moest blijven spelen. Het advies kon niet beter worden opgevolgd want Jumpers stond binnen no-time met tien punten voor. Aanvallend was het Alperen Dag dat zich begon te melden bij Jumpers en in de verdediging was het Bram Cuppen die zorgde dat Venlo niet aan scoren toe kwam. In de laatste paar minuten werd duidelijk dat Venlo het nog niet opgaf want ze wisten de achterstand terug te brengen naar zes punten. (26-32)

Het laatste kwart wist Jumpers de voorsprong te behouden met onder andere een mooie score van Diem vd Bosch. Jumpers wist dit kwart de rust goed te bewaren, speelde lange aanvallen en liet Venlo komen waardoor er veel ruimte kwam voor Arda Kilic om een paar lay-ups erin te gooien. Eindstand: 36-42

Topscoorders: Arda Kilic 24 punten, Spiro Dijkmans 10 punten.