Home /
Akros HS1 – Jumpers ‘76 HS1
;

Na de wedstrijd die gepland stond op 10 december tegen The Black Eagles uit Rosmalen, die helaas niet door kon gaan omdat de zaal afgehuurd was aan het turnen, stond vandaag de uitwedstrijd tegen Boxmeer op het programma om 20:45 te Boxmeer. De mannen van Jumpers begonnen de eerste minuten van het eerste kwart sterk. […]

De mannen van Jumpers begonnen de eerste minuten van het eerste kwart sterk. Twee driepunters van Oosterbeek en enkele scores inside zorgen al snel voor een voorsprong van 12-3. Boxmeer had hier niet veel op in te brengen ze schoten een driepunter binnen met een inside score en daar bleef het bij. Nog een driepunter van Wulterkens en twee inside scores van Laurense en Hoeijmakers hadden dit uiteindelijk weer helemaal goed gemaakt. Eind 1ste kwart : 19-8

Begin tweede kwart liepen de mannen van Jumpers nog iets uit tot de maximale voorsprong in deze partij, namelijk 26-10. Dit was echter niet voor lang, want Boxmeer heeft zich heel goed terug kunnen vechten. De rebounding was hierbij ook een hele grote factor, want waar Jumpers de rebounds lieten liggen, pakte Boxmeer de punten en een keihard (!) block op Ewalts. Ook in de defence werd niet goed gecommuniceerd wat tot veel tegenscores leed, coach Kraus had van tevoren nog aangegeven dat er geregeld van defence gewisseld moest worden, dit gebeurde echter niet. Een voorsprong van 16 punten, naar nog maar 6 punten. Boxmeer vocht zich terug tot 26-20. Na veel chaos bij beide teams werd er in de laatste 2 minuten nog maar een keer gescoord in het voordeel van Boxmeer. Ruststand: 27-22.

Een toespraak van coach Kraus, waarin werd gezegd dat we beter moesten rebounden, met name de boxing out, begonnen de mannen van Jumpers niet heel sterk. Dit was overigens niet anders bij Boxmeer. Nog steeds enige chaos in beide spelen leidt tot zowel scores voor en tegen voor beide partijen. Een driepunter met wat andere scores aan Boxmeers kant en enkele scores aan Jumpers’ kant maakt de voorsprong voor Jumpers nog net iets kleiner 29-33. Niet veel later daarna maakt Jumpers gebruik van de kleine foutjes aan de kant van Boxmeer, wat nog 2 scores en een vrije worp opleverde. Boxmeer scoorde nog een vrij worp. En om niet te vergeten, natuurlijk weer twee offensive fouls voor Hoeijmakers in nog geen 30 seconden. Eind 3de kwart : 30-38.

We gingen het 4de kwart in met 8 punten voorsprong. Twee sterke scores van Antheunisse zorgen dat deze voorsprong nog even iets groter word, wel geteld met 12 punten (30-42). Boxmeer weet hierna nog terug te komen, ze maken een 7-1 run waardoor de score komt op 37-43. Jumpers geeft hier antwoord op door een kleine 7-0 run te maken waardoor de score weer terug komt op een voorsprong van 12 punten 37-49. Boxmeer wist zich nog terug te vechten, maar jumpers maakte hierbij ook nog wat scores. Eindstand 47-52.

De pot is binnen en we hebben de 2 punten die we hier moesten pakken mee teruggenomen naar huis. Liever lelijk winnen dan mooi verliezen was hetgeen wat Laurense nog zei. Na afloop in het kleedlokaal kunnen we zeggen dat we knetterend het nieuwe jaar in kunnen luiden, mede mogelijk gemaakt door de scheet van Antheunisse.

Topscorers: Peter Hoeijmakers, Dirk Laurense 11 punten, Wouter Oosterbeek 8 punten