Home /
Jumpers sluit seizoen af met winst
;

Jumpers sluit seizoen af met winst

Voor de mannen uit Venray stond er nog een inhaalwedstrijd tegen E.B.C.G. uit Geldrop op het programma. Deze werd voor de verandering gespeeld op een donderdagavond en dus vertrokken de mannen uit Venray om kwart over zeven richting Geldrop om het seizoen goed af te sluiten en de laatste punten binnen te halen. Jumpers dat […]

Voor de mannen uit Venray stond er nog een inhaalwedstrijd tegen E.B.C.G. uit Geldrop op het programma. Deze werd voor de verandering gespeeld op een donderdagavond en dus vertrokken de mannen uit Venray om kwart over zeven richting Geldrop om het seizoen goed af te sluiten en de laatste punten binnen te halen. Jumpers dat met Maarten Wijnen, Justin Gommans, Roy Lucassen en Maarten Stefferseen aantal belangrijke spelers misten. Dit was dus een mooi moment om jeugdspeler Kelvin Lammerts van Bueren, zoon van onze bekende Mikel Lammerts van Bueren die in het verleden ook in het eerste van Jumpers heeft gespeeld , te laten debuteren. 

Met de scheidsrechters aanwezig kon de inhaalwedstrijd gaan beginnen. Jumpers brak de wedstrijd open met een driepunter van Wouter Oosterbeek en dit was het begin van een sterk eerste kwart voor de mannen uit Venray. De verdediging stond goed bij Jumpers en aan de andere kant werden er lange aanvallen gespeeld die steeds een score opleverde. Door het ontbreken van een aantal spelers bij Jumpers probeerde ze door lange aanvallen te spelen het tempo uit de wedstrijd te halen en met succes. Na een paar minuten stond het 5-12 voor Jumpers. Enige smetje in dit kwart was de blessure van Wouter Oosterbeek die door zijn enkel ging en de rest van de wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan. Door scores van Jorik Wulterkens en Dirk Laurense kon de voorsprong nog wel verder worden uitgebreid dit kwart. (7-19)

Met het gemis van Jumpers langste man Wouter Oosterbeek ging de gemiddelde lengte flink omlaag en wist de rest van het team dat het met zijn alle kei hard moest gaan werken voor de rebound.

Begin van het tweede kwart begon het beter te lopen bij de thuisploeg en had Jumpers het in de verdediging lastiger. Mede door acht punten op rij van Dirk Laurense hield Jumpers de voorsprong steeds rond de tien punten. Dit was ook het kwart waarin Kelvin Lammerts van Bueren zijn debuut mocht maken voor de Heren 1. Het was vervolgens Peter Hoeijmakers, die zich tot dan toe vooral liet zien door veel rebounds te pakken, met een driepunter die de voorsprong even op vijftien punten bracht. Toch was het E.B.C.G. dat in de laatste paar minuten voor rust terug kwam en de voorsprong werd teruggebracht tot negen punten. Ruststand: 26-35

In de rust werden nogmaals de punten die in de verdediging en aanval beter konden besproken en dat we met zijn alle kei hard moeten blijven werken willen we punten mee naar huis nemen. 

Het was tijd voor het befaamde derde kwart waar de mannen uit Venray het vaak lastig mee hebben. Toch was het Jumpers dat, door scores van Steffan Claessens en het verdedigend werk van Kelvin Lammerts van Bueren die goed zijn mannetjes stond, de voorsprong verder uitbreidde naar veertien punten 30-44. Vervolgens was het E.B.C.G. dat wat probeerde terug te doen maar dit keer was het Ralf Claessens die ervoor zorgde dat Jumpers de voorsprong hield rond de tien punten. (42-51)

Het laatste kwart kon beginnen en Jumpers wist wat het moest doen. De voorsprong behouden!! Iets wat eerder in het seizoen al was fout gegaan toen Jumpers de hele wedstrijd voorstond en het uiteindelijk uit handen gaf. 

Net als het derde kwart begon Jumpers voortreffelijk endankzij Peter Hoeijmakers die zeven punten op rij maakten werd de voorsprong uitgebreid naar veertien punten 44-58. Op het moment dat Jumpers dacht de pot binnen te hebben was het de thuisploeg dat begon aan te zetten en brutaal de voorsprong terug bracht op vier punten 57-61. Tot twee keer toe kwam E.B.C.G terug tot twee punten maar door scores van Steffan Claessens en Dirk Laurense werd dit steeds weer vergroot tot vier punten. E.B.C.G. kwam voor de derde maal terug tot twee punten en wisten dat ze een fout moesten maken op een speler om de klok stop te zetten. Dit werd vervolgens ook gedaan op Jorik Wulterkens die naar de vrij worp lijn mocht gaan om twee keer te schieten. Hij schoot er één  raak waardoor Jumpers een voorsprong had van drie punten. E.B.C.G had nog vijftien seconden op de klok en hadden een driepunter nodig om gelijk te maken. Jumpers verdedigde goed en de thuisploeg kwam niet tot een fatsoenlijk schot waardoor de laatste wedstrijd van het seizoen met winst werd af gesloten. Eindstand 65-68

Topscoorders: Dirk Laurense 24 punten, Peter Hoeijmakers 17 punten,