Home /
Geschiedenis
;

Geschiedenis

Begin 1976 wordt er door enkele mensen bekeken of er in Venray ruimte en belangstelling is voor een basketballvereniging. Tijdens de eerste bijeenkomst voor geïnteresseerden blijkt op 19 maart 1976 dat er enthousiast gereageerd wordt op het voorstel een basketballclub op te richten.

De initiatiefnemers vormen het voorlopige bestuur. Een van de allereerste dingen die geregeld dienen te worden is het verzinnen van een leuke, passende naam. Iemand kwam met het voorstel “Jumpers’76” en dit werd met een meerderheid van stemmen gekozen evenals de kleuren geel en zwart voor het sport tenue. Met deze naam in het vaandel en met trots gekleed in een gloed nieuw “zondags” pakje gingen in september dat jaar twee heren teams en twee dames teams de competitie tegemoet.

Binnen een jaar werd een sponsor aangetrokken “Midalgan Sport”. Door toedoen hiervan veranderde de naam in Midalgan Sports Jumpers’76. Tegenwoordig is naam weer Jumpers’76.

In 2016 vierde Jumpers’76 haar 40-jarig jubileum bestaan met een groots 3-on-3 toernooi en een wedstrijd van Oldstars vs Heren 1. Bij het jubileum waren veel oud leden terug te zien en zelfs een aantal van de oprichters van Jumpers’76 terug te vinden. Op naar het volgende jubileum!!!

Ereleden:
John Wolff
Luc Bertrands
Barry Pleit
Koos van Hooren
Jacques Lamers
Tineke Lamers-Vorst
Stan Bertijn-Witjes
Kees Spitters
Martien Flinsenberg
Jan Kraus
Wim Smeets
Sinpat Kapriloglu
Mirko Antheunisse